De BGB haak (Swedish BGB hook)

De oprichter van het bedrijf, Bror G Bälter was al als een kind nieuwsgierig, inventief en vindingrijk. In 1931 – op zijn elfde – verzamelde hij metaalschroot en bouwde hij een volledig operationele stoommachine. De motor bestaat nog steeds en is functioneel. Bror G Bälter, een man die zijn hele leven lang producten en gadgets uitvond en verbeterde.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij gestationeerd bij de Finse grens in een cavelerie regiment. Zijn belangrijkste taken omvatten het verzorgen van de regiments paarden. Sommige paarden waren ietwat wild en moesten vastgebonden worden, maar er was niets geschikt om de paarden mee vast te binden. Bror G kreeg de opdracht om iets te ontwikkelen / verzinnen om de paarden mee vast te maken, en na zorgvuldige afweging bedacht hij een oplossing met prikkeldraad die hij in de vorm van een haak boog.

Deze eerste prikkeldraadhaak was het eerste prototype voor de B G B®-haak. Toen hij in 1945 naar huis terugkeerde, realiseerde hij zijn grootste droom – om zijn eigen engineerings workshop te openen, gebouwd rond zijn uitvinding de BGB haak. Het jaar daarop verfijnde en ontwikkelde hij het ontwerp verder en patenteerde de BGB haak in 1946.

BGB Haak expeditie

Bekendheid

De BGB (ook bekend als de Zweedse Snap) haak werd vrijwel onmiddellijk zeer goed geaccepteerd en gewaardeerd, meestal voor gebruik op hondenriemen en andere harnassen. Maar het vond al snel zijn weg naar nieuwe toepassingen en markten. Een voorbeeld is de grote Brits-Noors-Zweedse expeditie, geleid door de beroemde ontdekkingsreiziger Walter Schytt, naar de zuidpool in 1948-1952.

Ultieme test

Dit gaf de BGB haak de kans om getest te worden in de moeilijkste omgeving mogelijk. De haak moest het zeer koude klimaat verdragen, maar de grootste uitdaging was de temperatuurverandering van koud naar warm. De expeditie testte verschillende haken, maar de BGB karabijnhaak was de enige die de tand des tijds heeft doorstaan. Bij zijn terugkeer schreef Walter Schytt een brief aan B.G. BÄLTER AB en prees de duurzaamheid van de BGB karabijnhaak.

BGB Haak expeditie

Kwaliteit

De kwaliteit en duurzaamheid van de BGB karabijnhaak was toen en is tot op de dag van vandaag onovertroffen. Vandaag de dag worden de producten en het handelsmerk van BGB snap over de hele wereld erkend en gerespecteerd. De haken worden wereldwijd geëxporteerd en hebben meer populariteit bereikt dan ooit tevoren. BGB haken worden gebruikt in een verscheidenheid van verschillende producten en toepassingen waarvan hoge kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van essentieel belang is. Voor riemen, looplijnen en harnassen voor mens en dier.

Er wordt ook geleverd aan de verschillende toepassingen in de sjor-industrie. Klanten blijven nieuwe toepassingen en innovatieve manieren vinden om de BGB karabijnhaak te gebruiken. En alleen het gebrek aan verbeeldingslimieten waar je ze zou kunnen gebruiken. Markten zijn onder andere van Japan in het oosten tot Alaska in het westen en de belangrijkste markten in Europa zijn Rusland, Finland, Groot-Brittannië, Nederland en Duitsland.

BGB en VLD Sweden

Na langdurig testen van deze haken hebben wij besloten de BGB haken als standaard aan te bieden voor onze looplijnen. Natuurlijk bieden wij ook andere haken aan waaronder de RVS musketon en Messing (goudkleurige) musketon. Hiermee proberen wij een zo hoog mogelijke kwaliteit aan hardware te garanderen voor onze ambachtelijk gemaakte looplijnen.

Deze website gebruikt cookies voor een betere winkelervaring. Door deze website te gebruiken stemt u in met onze gegevensbeschermingspolicy en cookie-policy. Lees alstublieft ons databeschermings-statement voor meer informatie.